Er SOUNDBOKS Ulovlig I Danmark?

Er SOUNDBOKS Ulovlig I Danmark?
De forgangne, hæsblæsende år har der været godt gang i kommentarsporene omkring konfiskering og beslaglæggelse af SOUNDBOKSE i det danske sommerland. Mange har omtalt det som "SOUNDBOKS-Loven".
Men hvad er op og ned? Og hvad kan du helt præcist tillade dig?
Vi giver dig svarene her!
Lad os springe direkte ud i spørgsmålene herunder.

Må politiet konfiskere din SOUNDBOKS, hvis du spiller for højt?

Ja. I år 2020 besluttede politiet, at gå langt mere konsekvent til værks, når det gælder bøder og konfiskering af SOUNDBOKSE. Derfor må de gerne konfiskere eller beslaglægge en SOUNDBOKS uden advarsel, hvis de mener, at musikken fra højttaleren er til gene for andre mennesker, da sådan en opførelse er i strid med ordensbekendtgørelsen paragraf §8:

§ 8. Politiet kan forbyde benyttelse af højtalere, musikanlæg, musikinstrumenter eller lignende, når benyttelsen må antages at være til væsentlig ulempe for de omkringboende eller forbipasserende.

Må politiet udstede en bøde, hvis du spiller for højt?

Ja, politiet må også gerne udstede bøder i forbindelse med afspilning af for højt musik, hvis de mener det er er til gene for andre mennesker og dermed i strid med ordensbekendtgørelsen. Bøder kan ligeledes udstedes uden advarsel.

Hvor og hvornår skal jeg passe på?

Husk altid at tjekke skilte omkring dig, hvis du har din SOUNDBOKS med på offentlige steder såsom parker osv. Vær desuden særligt opmærksom efter 20:00 på hverdage og 22:00 i weekender.

Hvad er det værste der kan sker?

Det værste der kan ske, er at politiet, uden varsel, beslaglægger eller giver dig en bøde for at spille for høj musik, der er til gene for omgivelserne.

 

Konklusion

HUSK altid at feste med fornuften in mente! Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du spiller for højt musik så skru hellere lidt ned, og hvis du får en klage fra naboer eller lignende, så skru ned - så undgår du bøde, konfiskering eller beslaglæggelse ;-)

GOD SOMMER!

 

Kilder

Ordensbekendtgørelsen - Se paragraf §8:
https://www.retsinformation.dk/eli/lta/2005/511 

Artiklen fra Københavns Politi:
https://politi.dk/koebenhavns-politi/nyhedsliste/opfordring-fra-koebenhavns-politi-hold-afstand-og-skru-ned-for-musikken/2020/08/06


Smid en kommentar

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.


GearBoks Cable 3.0GearBoks T-Connect

Vores udvalg

SOUNDBOKS TILBEHØR

Se vores udvalg af accessories til dit SOUNDBOKS batteri (oplader, kabler, tilbehør, custom folie mm.)

GÅ TIL UDVALG

Flere artikler Se alle

Er SOUNDBOKS Ulovlig I Danmark?
Er SOUNDBOKS Ulovlig I Danmark?